Kau la Jadi Boss!

Assalamualaikum

Harinie sama jugak seperti harihari yang lepas..bangun pagi pergi kerja, balik Kbmall then baru dapat balik rumah lepas dah tutup kedai. Tapi harinie mood aku spoil.. Yaeyyhh..agak spoil sebab 2 orang makhluk nie. Aku rasa xperlu mention siapa orang tue..sebab aku xnak aibkan sesape..tapi for sure orang tu tahu post nie tentang diri die..aku confirm tue oke! Okeylah..harinie xde kerja sangat kat office..ramai staf cuti arinie..aku pun xtahu nape ramai suka cuti ari Ahad nie. So, kerja aku harinie just tulis no table untuk majlis perasmian dewan kt SUK yang akan berlangsung 1 March nanti. Da settle sume kerja tue aku pom rasa cam agak boring. Jadi aku mengO9kan diri. Mulamula jalanjalan kat blog kekawan aku, tak lupa singgah kat blog Fatin Liyana & Hanis Zalikha yang cantik tue..aku admire mereka. Mereka amat cantik! :)

Da penat jalanjalan kt blog dorang sume aku pun log in Facebook saje tengok notifications. Then update status baru kt profile..entah macamana aku godekgodek kt home tetibe aku terbaca something yang agak annoying bagi aku. Ada 2 orang insan nie mengutuk orang atasan mereka. Orang atasan tu pulak pak cik aku. Mak aiihh..boleh korang faham apa aku rasa. Walaupun dorang x kutuk aku, tapi orang yang dorang kutuk tu ada pertalian darah kot dengan aku. Hangin la aku, panas muka aku tahan marah sampai merahmerah muka aku. Tapi stupid enough la bagi aku sebab mengumpat dalam facebook sape suruh? Kan da kantoi..lepas da nampak dorang 2 orang tu commentcomment aku pun rasa cam nak capture screen la. So aku pun captured. Aku nak simpan wat stok haha..:p  maafkan aku, aku capture comments tu bukan sebab nak tunjuk kt pak cik aku. Tapi klu aku ni meamng jahat aku memang da lama tunjuk da kan? Tapi memang jenis aku bila aku tahu aku simpan aku pendam, sebab bagi aku benda tu bagai angin lalu je, so dengar je la. But no need to get involve with it! 


Nak tanye korang sikit kelakar ke orang kencing manis? Sampai boleh jadi isu lawak bodh dorang ni? Weyhh..korang tu da besar panjang la. Da tua pun dari aku yang masih bergetah ni..*nak jugak mention bergetah tue kan, menandakan aku memang masih muda* haha..tapi tu la pity on you. Serious it is not funny okey mempersendakan orang. Aku memang xsuka..tapi nak wat macamana korang b2 memang sukakan? Enough la weyh! Once korang pulak yang kena kencing manis baru korang tahu. LAwak ke x~

Korang tahu x pasal flow of communication dalam organization? Ada upward & downward kan? Boss bagi arahan pada staff, then staff boleh bagi idea or sumbangkan pendapat pada pihak atasan sume tu? Weiiyh..xkan xbelajar kot? Da kerja da kan for sure ada belajar..lagipun tempat aku practical tu siap buat Bengkel Prestasi Pekerja Cermerlang lagi. Tapi tu la bab g bengkelbengkel sume ni xnak tapi bab mengutuk no 1. dah kalau korang 2 orang rasa korang bagus sangat sebab apa yang boss korang buat tu semua xkena kt mata korangkan, nape korang je yang x jadi boss? Adat la weyh.bila boss bagi arahan kena buat la. Tapi ni x, last minit baru terhegehhegeh nak buat. PAstu merengek la xcukup masa la, boss xfaham la sume tu. Time free hilang melepak sana sini. Sedar la sikit okey time keje, so keje la. Dah nama pun carik makankan?? Buat korang 2 orang if korang terbaca post kali nie serious sorry. Tapi nak harap aku tegur korang lepas ni mungkin dah xkot. Once korang mengumpat, 10 lagi mengumpat korang. Ape nak jadi? kalau xpuas hati cakap face to face la..ade berani?? Buat 2 orang mahkluk nie..kalau korang rasa korang tu perfect sangat dari boss korang ape kata korang aje jadi BOSS!





No comments:

Post a Comment