Thumbs Up

Assalamualaikum

Hye kawankawan da xlama lagi kita semua nak bercuti sempena Tahun BAru Cina kan? Sekarang nie kt KBmall hampir tiaptiap malam ada pertunjukkan tarian naga dan singa disini. Biasanya xpernah tengok excited g ambik gambar semua tu. Tapi malam ni feel free sebab Audi busy dengan proposal research dia tue. Jadi saya pun turun la join tengok show tue sekali. Lagipun bukan kena bayar pun sebab pertunjukkan tue diadakan di tengahtengah ruang legar KBmall. Sesak jugak la tadi sebab ramai yang nak tengok terutamanya kanakkanak. Ada yang excited dengan show dan ada jugak yang takuttakut bila singa tu datang dekat. Saya bangga dengan show tadi. Nak tahu kenapa? Sebab bukan senang nak buat show nie. Serious..kerjasama dari setiap ahli pasukan amat penting. Sorang buat silap, habislah yang lain. Bak kata pepatah akibat nila setitik, rosak susu sebelanga.;) Memang terpegun tengok aksiaksi mereka tadi mesti susah nak kena practice to make it perfect. The best part is bukan kaum cina sahaja yang menjayakan tarian tadi malah kaum india dan melayu juga turut serta menjayakannya. Memang rasa bangga, kita kan satu Malaysia. Saya bangga menjadi anak Malaysia.;)

Tarian tadi memang pefect lagilagi tarian naga tue. Naga tue dah la panjang so ahliahli yang buat tarian singa ni kena gerak cepat sikit depends on their leader la. Berlari sana sini kalau saya join mesti confirm kuruskan? hehe~ Tercungapcungap jugak la mereka tu tadi. Rasa macam nak turut serta aje..hoho~ best la jadi rakyat Malaysia macammacam budaya ada kan? =) Terima kasih pihak Kbmall buat event macam nie..saya rasa gembira..;) oke2..saya da start merapu. Oke la bye2..Shut down lappy =_=



Jengukjenguk yukk.;)



2 comments:

Zalikha Razali said...

hihihi lame tak tgk love nage buat persembahan
haha

Si Gorgeous♥ said...

kt sini evry night kowt..;p meh cni mehh..

Post a Comment