Semester BAru

Semalam bermulanya semester baru..semester terakhir bagi saya dan rakanrakan seperjuagan..insyallah ini yang terakhir..semoga Allah permudahkan segalal urusan kami..Amin..
Penat, letih, mengantuk menjadi satu adunan yang sebati di hari pertama. Hari nie kena bangun awal pagi sebab first day practical. BTW, saya practical kt SUK Kelantan. Mulamula masuk kawasan SUK..waaa! besarnya kawasan..boleh sesat nie..dalam hati takut xde kawan nanti. Memang la Angah a.k.a my classmate tue practical kt tempat yang sama tapi takut dapat department lain.

First thing in the morning ada orientation programme by Mr. Ruslan Ludin..dia tue salah seorang pegawai kt bahagian HR..lepas dia bagi speech then ade ice breaking. Sesi perkenalan antara kami..seramai 28 orang yang ada hari tue I mean students practical ada dari Uitm, uum, & Usim..10 orang tue yang da masuk 2weeks ago tapi belum posting kt manamana bahagian lagi..uisshh..da 2 weeks tapi belum posting biar betulkan? Macam x caye je..tapi tula hakikat..ape la dorang nak tulis dalam report dorang nanti about 2weeks ago tue??


Then da siap meeting sume tue dorang bagi kotrg posting..saya dapat kt koprat..angah kt HR and my new friend, Nurul kt HR jugew..tapi something bad happen so she stay with me kt bhagian koprat tue..atleast saya ada kawan kn? ngggeee~;p actually kesian kt Nurul sebab kne ganggu dengan BUAYA..weeii geli dooe~

First day memang boring nak mati...hahah..nothing to do..aiyoo~ just wasting my time at the table doing nothing..kalau la bos kata "ok you may go home"...waaahhh! hidup ini indah..=) Btw, staff kt department koprat ni semua baik..cm abangabang & kakakkakak gitu~ Dorang xbagi panggil Encikencik nie..suh panggil nama je..dorang kate dorang kuli je, so xyah panggil Encikencik..sounds weird funny..;p well even panggil nama hormat masih perlu..nak cakap pun xde la formalformal hehe..sukesuke..;) Weeii..tadi sesat la kt SUK malu la haha~ besar sangat kawasan die so agak tercaricari gtu..nanti lamalama ok la ni..

And today was the second day...finally there is something to do..well overall I LOVE MY JOB..=)




p/s: 2 days DONe! =)

No comments:

Post a Comment