Tumpang Bahagia =)

Arinie a journey to Kemaman sebab nak memetik bunga..ceewahh~ ahhaha..actually arinie kena gantikan umie untuk ke majlis pertunangan Abg Yuh dengan Kak Sarah..Dari umah sampai umah kak sarah jauh glew..sakit pinggang nie..=( tapi demi abg yuh saya kuatkan semangat haha..*ayat xleh blahh* =p perjalan yang memakan masa selama 12jam I mean pergi balik amat memenatkan tapi still seronok..sebab arinie ade 2 benda yang terjadi..1st sebab abg yuh tunang..and 2nd sebab result PMR kuar arinie..ok so kita teroskan dengan cerita pertama dulu owkeyh..;)

Abg Yuh..=)


Abg Yuh a.k.a sepupu saya tue da bertunang arinie..dengan Kak Sara dari kemaman..walaupun keduaduanya xdapat pulang ke Malaysia sebab salji yang teruk kt sana tapi xpe la..majlis berlangsung dengan lancar sekali..=) arinie kena bangun awal pagi sebab umie kata dorg sume nak bertolak lepas subuh..so umie suh mandi awal pagi before subuh sebab umie kata camnie.."gi lah mandi tu doh la mandi lambat gak nok make up lagi, nak belit tudung lagi".dengan anggukana yang lemah saya bangun menuju ke bilik air dengan mata yang terpisatpisat akibat masih mengantok..da siap mandi mandimandi sume..da pakai cantik da..so pegi la umah Cikma sebab kena tunggu Mok Ngoh & Pok Ngoh kt sane..kami pegi Kemaman dengan kereta Rexton poknik..mula excited sangat cakap xhenti tapi makin lama jadi borim..sakit pinggang sebab duduk terlalu lama..mata pun mengantok sebab hujan membasahi bumi sepanjang perjalanan..lebih kurang pukul 1++ kami sampai umah Kak Sarah..family kak Sarah sambut kami kedatangan kami dengan hidangan nasi dagang Terengganu, roti jala, kuih muih, dan teh tarik..memang terbaik la sebab da la sejuk kan..=) Lepas da bincangbincang tentang majlis perkahwinan dorang tue, kemudian giliran bertukar cincin dan perkenalkan ahli keluarga..saya tersenyum ajew bila Ayah Chik perkenalkan saya pada family Kak Sarah..=) owhh ya..kami ke sana bawak 5 barang hantaran..ade kuih tahi itik, kain sari, kain lace, sebetuk cincik, dan jubah..manakala dari pihak kak Sarah mereka bagi 7 dulang hantaran pada Abg Yuh..ade kain songket, buku, buah, cupcakes,sebentuk cincin dan ape lagi ntah saya da lupew..;p before balik dari umah kak Sarah family kak Sarah bagi kami *SISOW*..hehe..sebiji buah apple dan juga coklat..biasanya orang bagi sisow time kawin je tapi sekarang tunang pun orang da bagi sisow..aiishh..makin banyak kne pkai duit la nnty kalau kawin kn? So kena jimatjimat untuk kawin nnty..hehe;p


balik dari umah kak Sara kami ke Mesra Mall..dekat je dari umah Kak SAra sebab family Chik nak tengok movie HAntu Kak LImah BAlik Rumah tue..kak ijah ajak ktorg join sekali tapi xnk la sebab nak balik cepat..so kt Mesra Mall kami berpisah..kami balik dulu sementara family Chik g tengok movie..dalam hati mintakmintak cepatlaa samapi rumah badan da lenguh da nie..lepas tu masa ODW balik tu ajak la Cikma, POknik, Mira, Pok Ngoh & Mok Nogh g makan kt bawah jambatan da lama nak makan sotong celup tepung kt situ..yummmm =) tapi tutup pulak..lepas tue lalula depan campus then tunjuk la kt dorg sume tu kampus kesayangan hamba..=) then Pok Ngoh kata.."Nie ko supoo skoloh jah?"..ahahh..masa tu saya hanya tersenyumsenyum saje..dalam hati rindunyaa pada kampus nie..=( rindu kawankawan,lec, dan jugak DIA..kami teruskan perjalan sampai kat rumah dalam pukul 9++malam. Umie masak makan malam so kami makan samasama seronok babe makan ramairamai walaupun makan nasi dengan budu je..tapi memang puas hati la masingmasing tambah banyak kali..hoho..=) mana x geMok makan banyak?? urrhh~ Done cite pasal Abg Yuh..mereka insyallah akan berkahwin pada bulan 6 tahun depan..=)



Cousins


Muya Vogue..;)

Sila abaikan my pimples..hoho~

Family members

sayam semoo

Hantaran..

jom makanmakan





Next story pasal result PMR..memandangkan tahun nie adik kesayangan hamba perlu bersaing dengan sorang sepupu dan juga seorang anak sepupu..adik kesayangan yang dimaksudkan ialah Abdurrahman a.k.a Ime..=) malma before dapat result die memang xleh tido..kejapkejap datang bilik saya..die Kenali katanya..hhaha..saya hanya mampu tersenyum..dalam hati..aku doakan yang terbaik untukmu adik.=)

Ime 8A..=)

Madihah 8A ( wearing scarf)

Shahira 9A



the next day result pown keluar laa..dalam pukul 12lebih masa tu ODW g umah Kak Sarah umie pom call gtaw yang Madiha dapat 8A..& Ime pom dapat 8A..Shahira je belum dapat tahu lagi..lebik kurang pukul 1 Chik gtaw yang Shahira dapat 9A. habis bersih dorang sapu..hehe..saya gembira dengan kejayaan mereka..Ya Allah alhamdulillah atas rezeki yang kau berikan kepada kami..Syukur..=)

No comments:

Post a Comment