Semester break Holidays --> Kuala Lumpur+Melaka+Kuantan

OlaOla..;)

Post kali ni saya Si Bunga ingin bercerita tentang my holidays..I mean my semester break holidays..Mulamula start cuti saya tak kemana mana hanya spend masa di rumah sahaja bertindak sebagai assistant Umie..kebetulan Si Bongsu diserang Chicken Pox so aktiviti memanggang ikan selar selama beberapa minggu diserahkan kepada saya kerana si Bongsu dikehendaki untuk berpantang, da macam orang baru lepas bersalin da..haha..hasilnya si bongsu kurus..berat badannya susut..ceewaahh..macam masuk Slim World pulak;P Jelous si bongsu da kurus..heuuww~

Then bila Si bongsu da sihat baru kami dapat keluar dari rumah..da first words dari mulut adik lakilaki saya "waahhh..lega baru lihat dunia.." sambil terpingapinga..ahh lantak kau la adik yang penting we need fresh air and I need Ice cream..YUMMY! =) So kami spend masa together cucicuci mata di KBMALL..tibetibe dapat call dari baba suh datang KL..so nak wat cmne kan nak xnak kena pegi juga..


The next day bila da sampai kL baba kata readyready la barangbarang sebab esok baba ada meeting kt MElaka..dua orang adik saya memang terlalu excited biase la orang xpenah g MElaka..and this is my second time pegi Melaka..I have been there before with my classmates..da sampai Melaka lalu la tempattempat yang pergi dengan classmates aritu..tibetibe rasa cam agak sebak je hati nie..kenapa nie? Seriously amat rindu mereka semua..kakak, Chea, Yaya, Ain, Atieku, Emin, Ismiey dan lainlain tue..dalam hati mintak cepatcepat la masa berlalu nak jumpe mereka lagi..Rindurindurindu..taw x?

Kami kat Melaka 2 hari je..kt sana kami tinggal kt apartment Puteri apa entah da lupaa da.tapi apartment tu kt kawasan Perkampungan Portugis..kebetulan masa kt sana Hari Krismas da dekat so dapat la tengoktengok rumah orang kat kawasan tu berhias dengan pokokpokok krismas..meriahmeriah=) Petang tu kami keluar ke bandar Melaka saja jalanjalan..ramai sangat orang kt sana especially tourists la..kami keliling bandar Melaka..penat jalanjalan. Kami naik Menara Taming Sari. Murah saje tiketnye hanya RM10 seorang..biasenye RM15. Kami jugew dapat Supper Ride..dalam tu ada muffin dan air kotak. Haritu naik xde pom Supper ride nie..


Selamat Datang..=)















Next destination..balik je dari Melaka kami ke Kuantan. Ziarah kubur arwah atok kt sane..da lame xdatang Kuantan. Kt sini kami spend satu malam je. Kami stay kt Shahzan Hotel, location die betolbetol tengah bandar. So view dari bilik hotel nampak cantik la..tapi yang xbestnye bilik hotel semua da fully booked so kami stay dalam bilik kecik je..ade 1 queen bed..xde peti sejuk pun..tapi xpela sebab a night je kan..the next day before balik kami singgah di Teluk Cempedak..best woo..kt sini..tapi xleh mandi sebab ombak memang kuat~ so tengok je laa..;)


well da pandai berHANDBAG;)

Tengok budak DemOk tu~~

Dari tingkap hotel

Bilik kami di Shahzan Hotel,Kuantan



Then kami pulang semula ke Kuala Lumpur..bershoppingshopping di area Kuala Lumpur kemudian kami pulang ke Kelantan..uwaaa..rindurindu Kelantan..aummm..=) tu saje cerita kami..malas la nak cite panjangpanjang..this post is for you ANIS ALYANI! ;) and the best part is saya da berani drive..hohoh~ I drive Pajero you..manual aje..winkwink.. from Melaka to Kuala Lumpur & from Kuantan to Kuala Lumpur..fobia please go away from my life!! I'm begging ;)

Tengok da kurus..=)

Dino Alive..;)

Si Bunga excited drive;)

No comments:

Post a Comment