Dengarkan Aku..

Alhamdulillah at last dapat jugak tengok result..seriously hancus musnah result tu aku kerjakan..result aku jatuh..memang jatuh sangatsangat..kecewa jugak aku rasa..first aku rasa cam nak nangis..tapi apa boleh buat aku da usaha dan aku da berdoa dan juga bertawakal..tapi tu je yang aku mampu dapatkan..umie agak kecewa dengan aku..tapi alhamdulillah semua clear..aku takut sangat kalau kena repeat..aku xnak repeat sebab aku nak grad dengan kawankawan aku on time. Semester lepas aku berjaya pecahkan record compared dengan semester sebelumsebelum nie..agak frust menonggeng~ tapi xpexpe Insyallah sem depan aku nak dapatkan 4.00..hoho.Bermula 2 January 2011 aku akan jadi salah seorang staf SUK Kota Bharu..amacam?? Sound quite interestingkn? Aku pun da macam agak excited la..kerja bawah penyeliaan pak cik aku. hehe.. Tentang keputusan aku dengan masa depan aku tue..aku da decide..so no one kan force me to do something yang aku xske owkey!! Tolong faham..masa depan aku tue hak aku!! so I'm the one who will decide. Lepas grad diploma aku nak keje dulu carik pengalaman disamping menghilangkan stress belajar..ohh..boleh ke gitu?? lantak aku la life aku an~ =) Owkeyh..meh cni aku nak story sikit bout my life..maybe ia agak membosankan tapi tu la hakikatnya yang aku lalui..kalau nak tahu sila baca..but aku x pakse..=) Dari kecik sampai la umur 20an nie everything selalu orang lain yang decidekan untuk aku..I mean pasal study aku semua tue la..before ni aku senyap je..walaupun aku xsuka aku senyap..aku telan je. But sometimes aku perlukan ruang untuk bernafas melakukan apa yang aku inginkan. Untuk berterus terang aku takut aku kecewakan orang sekeliling. Tapi lepas Kak Teyha nasihat aku that day aku tahu apa yang aku perlu lakukan.. aku perlu suarakan apa yang aku mahu dan itu yang aku akan lakukan kini.. =) thanks a lot kakak for make me realize.. Aku da besar panjang hidup aku hak aku..abis diploma aku nak kerja then aku akan sambung belajar balik..xpun aku belajar dan bekerja dalam masa yang sama..agak gila bunyinya kan? hee~ tapi aku xsure tentang degree dalam bidang office nie..so macam mane yee?? Nanti la aku fikir lagi..owhh yaa..sekarang aku di Melaka & Kuala Lumpur spending my holidays..today baru aku bercuti dengan rasmi..da xyah jadi nurse x bertauliah da kena jaga adik aku Si Bongsu tue yang kne Chicken Pox~ =) hahah..tu je untuk post kali nie..BYE~

No comments:

Post a Comment