Selesai Udah..

Hye peeps..


Second day practical..;)



Alhamdulillah..sekali lagi hambamu in memanjat kesyukuran padamu tuhanku..
Internal practical berlangsung dengan jayanya..amin..
Selama seminggu aku korbankan waktu tido aku untuk internal practical tu..
Tapi semuanya amat berbaloi..
Aku dapat memiliki sebuah kenangan yg berharga dalam tempoh 5 hari itu..
Aku diberi peluang untuk melaksanakan tugasan yg diberi oleh boss..
First day masuk keje..aku x tipu, aku memang agak cuak..
Aku kenal boss aku tu, tp xrapat mana..
Well..bila da kerja under die baru aku tahu cmne die..
bayak keje die bagi kt aku..
Penat aku..
First day sampai ari ke 4 biasa2 saje, xde la bz mne..
Tp masuk last day..
Mak Aii..bnyk bebenor task nye..
Penat aku nk buat..
SI mata ni pulak asyik mengantuk je..
Da la boring dok dalam bilik tu..nasib baik Maam Fida ade..klu Maam Fida xde lg sunyi..
Memang sunyi sepi..
Bunyi aircond je..
Dah tu xkan la aku nk ckp sorang2 plk kn?
NNty kan g orang kte xbpe btoi plk..
So senyap je la..sepi menemanik..ecece~ haha.
Dalam banyak task yg die bg tu yg paling susah aku rasa bab2 filing..
Amat leceh sikit..
Kena banyak teliti...kena tajamkan penglihatan..
Aku yg rabun nie..nasib kau la atie..muhaha~
Penat mata aku mengadap PC tu..tp nasib baik bilik tu ade tingkap yg mna menghala ke arah jalan raya yg dihiasi dengan pokok2..
Bile tengok pokok melambai2, mata jadi fresh balik..
Memang segar..

Office Aku..;)

Yang aku xkan lupa pasal practical internal kali nie time ari ke2 aku keje..
hahah..lawak wehh..aku kne call semua senior yg tengah practical sem nie..
KhabaQ kt depa yg lecturers nk pi cheQ dema tue..
Agak segan pada mulanya..mne xnye aku kne wat panggilan tue depan Maam Azy, Maam Finie & Maam Fida..
Maam Fida senyum2 tengok aku..mesti dalam hati memang gelak gile2 kt aku..
Sebab aku sendiri pun memang nk tergelak tngok diri aku time tu..haha
Da la dalam list tue ramai students yg aku nk kne call..
So call punye call tinggal 10 oang je lagi yg nk kne call..
Tekak aku time tue tuhan je tahu..
Haus sangat...air paip yg kt toilet tu pun jd nmpak sedap..
Astagfirullah..godaan syaitan je semua tue..
Sabar..sabar...
then arinie INTERNAL PRACTICAL aku DONE!!
aku free! haha...
So next group get ready ok..all da best 4 all of u!
Anyway Internal Practical amat seronok sebab dapat pengalaman bekerja dengan boss..
Last word Maam Azy td...
Congratz u did a good joB..
haha..
aku senyum je..
good??
ape aku da buat sampai jadi good?
Da la aku menaip amat slow sekarang nie..
dan selalu sahaja typo..
owhh..jari jemari da lama x excersie...
Practical external 2 Januari 2011..
So atie please practice menaip ok!
Menaip dengan Laju..


Ismie di BPF & Nik di Admin




Cara ilangkan ngantok..;P

No comments:

Post a Comment