Untuk Adik


Adik...kakak minta maaf buat adik menangis semalam..
Tapi..percayalah adik apa yang kakak buat nie untuk kebaikan adik..
Bukan senang untuk berjaya adik..
dan bukan susah untuk gagal..
Kakak inginkan yang terbaik untuk adik..
Kejayaan adik, kebanggaan kakak..
Umie dan baba pasti gembira dengan kejayaan adik..
Adik...
Abaikan apa orang kata..
Hanya diri kita yang tahu kemampuan kita yang sebenar-benarnya..
Kakak tahu adik sedih bila ada orang kata adik selalu tidur lepas balik sekolah..
Tapi orang x tahu yang malam tadi adik berjaga sehingga lewat malam study dan siapkan tugasan yang kakak berikan..
Tugasan yang kakak bagi tue bukan bermakna kakak denda adik..
TApi untuk melatih IQ adik..
BUktikanlah pada orang lain yang adik mampu untuk melakukannya..
kakak tahu adik penat..
Balik sekolah lewat petang..
Malamnya pula ada kelas..
KAkak tahu adik mengeluh..
TApi adik x salahkan kalau adik berkorban sedikit demi masa depan..
Adik...
Kami inginkan yang terbaik buat adik sebab kami sayang adik...
Bila umie berleter adik kata umie marah adik..
Adik..
Sebenarnya umie x marah adik..
Umie sayangkan anak-anak dia...
DIe ingin lihat anak-anak dia berjaya..
adik..
Adik x teringin ke rasa hangatnya pelukan umie pada hari Keputusan UPSR diumumkan nanti??
Kakak, KaK Anis, dan Abang dah rasa nikmat pelukan tue adik..
Nikmat pelukan tue lain daripada yang biasa..
Adik x teringin ke nak rasa??
kakak hanya mampu berikan nasihat, dan dorongan buat adik..
Mungkin hari ini adik x sedar lagi..
Tapi satu hari nanti adik akan faham tujuan kakak marah adik semalam..
BUkan x boleh tengok tv, main, baca buku-buku cerita..
Kakak tahu adik teringin nak rehat macam kakak kan?
KAkak tengok tv, adik pun nak join..
kakak ikut Umie keluar adik pun nak ikut..
Bila x bagi adik merajuk...
KAmi but nie semua untuk kebaikan adik..
Lepas tamat peperiksaan nanti...
kami janji belikan adik buku-buku cerita baru..
Bawak adik keluar jalan-jalan..
Sabar la adik tinggal beberapa bulan sahaja lagi nie..
Ingat...
BUat untuk diri sendiri...
Buat untuk UMIE...
Buat untuk kami..






Effort must Be DOUBLE adik......


No comments:

Post a Comment