CeriTa KaMi

K.A.M.I

Berbicara tentang kehidupan..Alhamdulillah kami bersyukur selama hidup ini..hingga saat ini kami masih disini..ayuh! imbas kembali 20 tahun yang lalu..pada tahun yang sama 3 orang bayi dilahirkan dalam keluargaku..bayi tersebut ialah aku, Hazwan (sepupu), dan Syarafina ( anak sepupu). Kami bertiga dilahirkan dalam tahun 1990..=) Bezanya tidak lama..hanya sebulan..




atie : 15 April

MyNa : 8 May

HazwaN : 23 MAy



3 orang Bayi Comel..=)



20 tahun berlalu..kami lalui dengan penuh kesabaran..dari kecik hingga kini..dari peringkat kanak-kanak sehingga bergelar remaja..tak lama lagi semua akan mendirikan rumah tangga.itulah yang selalu parents kami cakap bila kami semua berkumpul..dalam keluarga kembagan kami perbezaan umur jaraknya hanya setahun dua..umur kami tidak jauh berbeza...bak kata orang berderet..=) kalau kawen nanti pun kami nak ikut turn..hihi~ kini kami masing-masing mengejar impian dan cita-cita kami..bila kenang kembali sewaktu kami kecik dulu..pelbagai peristiwa lucu terjadi..kami dikejar dengan penyapu lidi oleh arwah nenda tercinta akibat membuat bising..kami lari lintang pukang...sape kena sebat dengan penyapu tue nasib la..huhu..tapi lepas tue kami sambung balik main..kejar ke sana ke mari..budak-budak x kenal erti penat..kalau berkumpul ramai-ramai ada la agenda kami..main masak-masak, main ting-ting, main kawin-kawin, main kejar...kadang-kadang kami main sampai comot..hehe..kalau time main tetibe pak cik ais-krim lalu...semua lari masuk rumah mintak duti nak beli ais-krim..walaupun kena share kami sanggup..well in life "sharing is caring"..sometimes rasa cam dengan adik beradik je..kami memang rapat..dari kecik sampai sekarang..kalau berhimpun bila ade events memang meriah..



Kami imagine kami pada 7 tahun akan datang..=p


Masa terus berlalu dan kami semakin dewasa..kini da xcomot macam dulu lagi..=p bila berkumpul ramai-ramai kami suka bercerita tentang zaman kanak-kanak kami..pelbagai permainan kami main..kini anak-anak zaman kini mungkin tidak seperti zaman kami..mereka lebih terdedah dengan indoor activities...maka kami pula more to outdoor..actually today Hazwan 20th birthday..=)


p/s: azwe..welcome to 20th century..hehe..so same-same tue kan..=p



kaMi 20an



Dalam hidup ini masih banyak perkara kami perlu harungi..doakan kami bertiga...to myna & hazwan..atie sayanggggggg kalian..all the best in future undertakings..




*atie* *myna* *HazWan*

No comments:

Post a Comment